Aubameyang ostao bez kapitenske trake u Arsenalu

0
Radiosarajevo.ba
Aubameyang ostao bez kapitenske trake u Arsenalu
Foto: EPA-EFE / Aubameyang ostao bez kapitenske trake u Arsenalu

Napadaču Arsenala Pierre-Emericku Aubameyangu oduzeta je kapitenska traka zbog kršenja klupske discipline.

"Očekujemo od svih svojih igrača, a naročito od kapitena, da poštuju pravila i kriterije koje smo zajedno utvrdili i oko kojih smo se saglasili", navodi se u saopćenju Arsenala.

Aubameyang se nije našao u timu za meč sa Southamptonom u subotu, a nije u planu ni za okršaj sa West Hamom u srijedu, piše portal SC Sport

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Trener Mikel Arteta još tada je potvrdio da je prekršena disciplina, ali nije ulazio u detalje.

"Nažalost, nije u ekipi zbog nediscipline. Nije lako kad vam je kapiten u takvoj situaciji, ali mislim da smo bili vrlo dosljedni u odabiru nekih principa o kojima se ne može pregovarati u ekipi, a koje smo postavili u ime kluba. Zbog toga, on danas nije dio tima", rekao je Arteta neposredno pred meč sa Southamptonom.

Gabonski napadač ove sezone igra izuzetno loše, postigao je samo jedan gol u poslednjih šest mečeva. Arteta je odstranio Aubameyanga iz ekipe zbog nediscipline, a gabonski napadač je nedavno propustio trening zbog tetoviranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije