Balkanac na korak od Rome: Džeki stiže društvo

Anadolija
Balkanac na korak od Rome: Džeki stiže društvo
Hrvatski reprezentativac Milan Badelj (27), prema navodima italijanskih medija, prihvatio je ponudu Rome, ali je ostalo još da se rukovodstvo rimskog kluba dogovori s Fiorentinom o visini obeštećenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Badelj je u posljednje vrijemo često povezivan s odlaskom iz Firenze, a njegov agent je nedavno potvrdio da sigurno neće produžiti ugovor s Violama, koji ističe u ljeto 2018. godine.

Poznato je da je Milan imao veliku želju da dovede kvalitetnog veznog fudbalera, što su vidjeli u Badelju, ali problem predstavlja činjenica što klub sa San Sira ne može dovoditi pojačanja dok ne bude kompletirano preuzimanje vlasništva od strane Sino-Europe Sports grupacije.

U međuvremenu pojavila se informacija da je Badelj na pragu Rome, te da ga trener Luciano Spalletti vidi kao jednog od važnih igrača tima koji stvara. Zbog toga će rimska Vučica morati da izdvoji 12 miliona eura koliko Fiorentina traži za hrvatskog reprezentativca, ili će ga u suprotnom zadržati do isteka ugovora.

Badelj je od dolaska u Fiorentinu 2014. godine odigrao 72 takmičarske utakmice i postigao dva gola. U dresu reprezentacije Hrvatske nastupio je 25 puta i jednom se upisao u strijelce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije