Zmaj Italiju zamijenio Engleskom: Bh. napadač je novi igrač Bristol Cityja

Fena
Zmaj Italiju zamijenio Engleskom: Bh. napadač je novi igrač Bristol Cityja
EPA / Milan Đurić u Ceseni
Još jedan bosanskohercegovački reprezentativac tokom zimskog prelaznog roka napustio je svoj dosadašnji klub, ali za razliku od Spahića koji je u HSV-u dobio otkaz, Milan Đurić će svoju karijeru nastaviti u Engleskoj.

Kako se i najavljivalo prethodnih dana, jedan od napadača bh. Zmajeva svoj dosadašnji klub Cesenu zamijenit će engleskim drugoligašem Bristol Cityjem. Đurić je i zvanično potpisao ugovor na dvije i po godine, s opcijom produženja za još jednu godinu, potvrđeno je iz ovog kluba.

Iako vrijednost ugovora još uvijek nije objavljena, sigurno je da će Đurić postati jedan od vrijednijih igrača ovog kluba, budući da su ga čelnici i trener priželjkivali Engleskoj već duži vremenski period.

"Milana smo pratili proteklih devet mjeseci i on je uvijek bio u našim mislima. On može igrati sam u napadu a također zajedno s još jednim napadačem. Činjenica je da bh. reprezentativac pokazuje o kakvom kalibru igrača se radi", kazao je trener Bristola Lee Johnson za klupski internet sajt.

Iako dolazi u potpuno nepoznatu sredinu, na Otok gdje je u svakoj ligi veoma teško postati zvijezda, sigurni smo da će Đurić upornim radom i trudom stići do brojnih priznanja vrlo skoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije