Saigrači ga se bojali: Objavljeni stvarni razlozi Spahićevog otpuštanja

Radiosarajevo.ba
Saigrači ga se bojali: Objavljeni stvarni razlozi Spahićevog otpuštanja
Nakon što je jučer stigla potvrda da je HSV otpustio bh. reprezentativca Emira Spahića, u njemačkim medijima danas su se pojavile spekulacije u vezi sa stvarnim razlozima zbog kojih je Spahić dobio otkaz.

"U posljednjih nekoliko sedmica odlučili smo otpočeti proces obnove igračkog kadra. A tamo nema mjesta za Emira Spahića, na kojeg više ne računamo. Odlučili smo rastati se s njim", objavio je prilikom uručenja otkaza trener HSV-a Markus Gisdol kod kojeg je Spahić izgubio mjesto u prvom timu.

Ovu odluku podržali su i šefovi kluba, među kojima i Heribert Bruchhagen, a kako doznaju njemački mediji razlozi za Spahićev otkaz ipak su nešto grublji.

Naime, trener je odlučio otpustiti bh. reprezentativca zbog brojnih ispada prema saigračima u klubu u koji je došao kao veteran. Iako je na početku Spahić igrao zaista dobro, ne pokazujući naznake da će ponoviti ranije ispade kao što je to bio slučaj u Leverkusenu, klubu koji koji ga je izbacio zbog tuče, ipak je strah njegovih saigrača prevagnuo u odluci trenera, saopćio je njemački list Focus.

Kako se nadalje navodi, Spahić se nekoliko puta sukobio sa Pierre-Michale Lasoggom i Josipom Drmićem, zbog čega je u klubu dobio nadimak "bad boy" (loši momak), a pored straha njegovih saigrača kao razlog njegovog otpuštanja navodi se Spahićeva podložnost povredama.

HSV, dakle, nije želio rizikovati te je otpustio Spahića koji je već dobio otpremninu, te je slobodan igrač za kojeg se interesiraju neki balkanski klubovi, a navodi se i da je HSV za njega već pronašao zamjenu, te je u klub za 1.8 miliona eura stigao novi štoper Mergim Mavraj, koji je ranije nastupao za FC Köln.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije