Bale se pozdravio sa saigračima u Real Madridu prije leta za London

Anadolija
Bale se pozdravio sa saigračima u Real Madridu prije leta za London
FOTO: Arhiv / Gareth Bale

Velški fudbaler Gareth Bale oprostio se od saigrača u Real Madridu uoči povratka u londonski Tottenham, javili su danas španski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da će Bale napustiti Madrid u četvrtak, kako bi u petak u Londonu dovršio ljekarski pregled i svu papirologiju neophodnu da se zaključi posao sa Tottenhamom. Mediji navode da se radi o posudbi Velšanina na jednu sezonu.

Ranije je njegov zastupnik Jonathan Barnetta potvrdio da je Bale razgovaro sa Tottenhamom o povratku u klub ovog ljeta. Iako je ranije tvrdio da njegov klijent namjerava odraditi posljednje dvije godine ugovora u Real Madridu, Barnett je sada "odškrinuo vrata" za odlazak reprezentativca Velsa.

Bale je prošlog mjeseca proslavio 31. rođendan, a tokom nedavnog okupljanja reprezentacije Velsa izjavio je da se nada odlasku iz Reala ovog ljeta, jer želi igrati.

Sjajni krilni fudbaler karijeru je počeo u Southamptonu iz kojeg je 2007. godine prešao u Tottenham. Nakon šest odličnih sezona u dresu Pijetlova 2013. ga je kupio Real Madrid za tada rekordnih nešto više od 100 miliona eura.

Za kraljevski klub je odigrao 251 takmičarsku utakmicu i postigao 105 golova. Za velikanom iz Madrida, između ostalog, je osvojio četiri naslova šampiona Evrope, tri svijeta i dva Španije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije