Gareth Bale: Ozbiljno bih razmislio o povratku u Premiership

Anadolija
Gareth Bale: Ozbiljno bih razmislio o povratku u Premiership
Foto: EPA / Gareth Bale

Gareth Bale, koji se nalazi na pripremama fudbalske reprezentacije Velsa za duele u UEFA Ligi nacija, izjavio je za britanske medije da bi razmislio o povratku u Premier ligu ukoliko bi mu Real Madrid konačno dopustio da napusti klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bale krivi španski klub što mu nije dozvolio da ranije ode i kaže da je lijepo osjećati se "cijenjenim" kada dođe na pripreme Velsa. Bale je prošlog ljeta zamalo napustio Real i preselio u Kinu, ali je transfer blokiran u zadnji čas.

Od tada je Bale upisao samo 20 nastupa za Kraljeve, a samo dva od njih upisao je u nastavku sezone, koja je bila prekinuta zbog koronavirusa.

Pred utakmice Valesa u Ligi nacija protiv Finske i Bugarske, Bale je za Sky Sports News rekao:

"Mislim da svi znaju koliko volim dolaziti u reprezentaciju Velsa. Lijepo je vratiti se na mjesto gdje ste više cijenjeni i gdje imate podršku navijača bez obzira na sve."

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, izjavio je da Bale nije želio igrati u utakmici osmine finala Lige šampionaManchester Cityjem prošlog mjeseca.

Velšanin, ipak, tvrdi da želi igrati fudbal i da bi razmislio o povratku u Premier ligu, ako bi mu Real Madrid dozvolio da krene dalje.

"Ako se pojavi interes klubova iz Premier lige, o tome bih sigurno razmislio. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ima dovoljno vremena u ovom prelaznom roku. Vrijeme će pokazati, ali uglavnom mislim da je odluka u rukama Real Madrida. Pokušao sam otići prošle godine, ali sve su blokirali u posljednjoj sekundi. Bio je to projekat zbog kojeg sam bio uzbuđen, ali nije se ostvario", kazao je 31-godišnji Bale i dodao:

"Bilo je i drugih slučajeva kada sam pokušao otići, ali klub mi to nije dozvolio ili su nešto preduzeli. To je do kluba. Želim igrati fudbal, još uvijek sam motivisan da igram, pa pretpostavljam da je to na klubu. Oni kontrolišu sve. Imam ugovor, sve što mogu je da nastavim s onim što radim i da se nadam da će se nešto dogoditi."

Bale je profesionalnu karijeru počeo u Southamptonu 2006. godine, a nakon jedne sezone prešao je u Tottenham. Dres Pijetlova nosio je do 2013. godine, kada je za rekordnih 100 miliona eura prešao u Real. Za španskog velikana odigrao je 251 takmičarsku utakmicu i postigao 105 golova. U dresu reprezentacije Velsa nastupio je 83 puta uz 33 pogotka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije