Gareth Bale: Njih 80.000 mi zviždi, ali ne razumiju jednu stvar

Radiosarajevo.ba
Gareth Bale: Njih 80.000 mi zviždi, ali ne razumiju jednu stvar
FOTO: Arhiv / Gareth Bale

Velški nogometaš Gareth Bale nalazi se  na udaru navijača Real Madrida.

On je u Španiju stigao prije sedam godina kao veliko pojačanje iz redova Tottenhama, ali izgleda kako nikada nije uspio opravdati uloženi novac. 

Njegovi problemi počeli su prije dvije godine kada su mu navijači na Bernabeu počeli zviždati iz utakmice u utakmicu, a osim loših predstava na terenu, Velšanin se i putem društvenih mreža obračunavao s njima.

Bale se potom našao i u nemilosti trenera Zinedinea Zidanea koji ga je preselio na klupu.

Iako igra sve manje, navijači mu zvižde i rastanak se nameće kao logično rješenje, Bale kao da u inat svima odbija napustiti Madrid. Sada je poručio kako mu nije jasno zašto se domaći navijači tako ponašaju. 

"Događa se da mi zviždi 80.000 ljudi na stadionu jer ne igram dobro. Prvi put je bilo ono "pa, što je ovo", sigurno da takve stvari ne mogu pomoći vašem samopouzdanju. Ne razumijem, zašto navijači to rade? Ako nekom igraču ne ide dobro, navijači trebaju stati iza njega i dati mu podršku kako bi on bio bolji. No, meni se događa upravo suprotno, stalno zvižde i iz utakmice u utakmicu se osjećam sve gore. Neshvatljivo mi je sve to", rekao je Bale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije