Bajević: Pratimo igrače koji bi mogli postati Zmajevi

Radiosarajevo.ba
Bajević: Pratimo igrače koji bi mogli postati Zmajevi
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Duško Bajević

Nakon što je Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine krajem decembra imenovao Dušana Bajevića za selektora A reprezentacije BiH, osim zvaničnog predstavljanja selektora i stručnog štaba, u proteklom periodu sprovedeno je i nekoliko konkretnih aktivnosti u cilju što kvalitetnijih priprema, prije utakmica baraža.

„Zadovoljan sam načinom na koji moji saradnici obavljaju svoje zadatke, rekao je selektor Duško Bajević i nastavio: „Cilj nam je razgovarati sa pojedinim igračima prije samih priprema, i zna se da smo posjetili Džeku, Pjanića, vratili Lulića, sastali se sa Višćom. Važno nam je da čujemo razmišljanja igrača, da se upoznamo jer neće biti dovoljno vremena za to kad se već okupimo. Pratimo ne samo one koji su do sada bili dio reprezentacije već i one koje bi eventualno mogli priključiti.“

Bajević je na kraju za oficijalnu stranicu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine dodao da svako od njegovih saradnika ima konkretna zaduženja i da se posebno vodi računa o aktivnostima naših protivnika u baražu za plasman na EURO 2020.

Selektor je najavio dolazak u „Kuću fudbala“ polovinom februara kada bi sa saradnicima sumirao prvi dio obavljenog posla.

Do marta potrebno je da se urade brojne analize, između ostalog ne samo protivnika, nego i igre naših reprezentativaca u proteklim kvalifikacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije