Atalanta trenirala na Koševu, Gasperini vjeruje u prolaz dalje

Radiosarajevo.ba
Atalanta trenirala na Koševu, Gasperini vjeruje u prolaz dalje
Foto:Radiosarajevo.ba / Atalanta na Koševu
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u revanš susretu drugog pretkola Europske lige odmjeriti snage s talijanskom Atalantom.

Prvi susret odigran u Reggio Emiliji prije šest dana završen je rezultatom 2:2, ali i pored toga Gian Piero Gasperini vjeruje u prolaz svoje ekipe.

"Ovo su kvalifikacije i sve može da se desi u 180 minuta. Ostalo je još 90 minuta pa ćemo vidjeti šta će biti. Mislim da smo i dalje favoriti u ovoj utakmici i moramo zabiti dva gola. Možemo to odraditi iako će biti teži teren, a rezultat iz prve utakmice nije onakav kakvo je bilo stanje na terenu", rekao je Gasperini i dodao:

"Napravili smo puno grešaka u prvoj utakmici, ali želim da ponovimo sličnu utakmicu jer je bila dobra, ne ista kao rezultat. Posvetili smo se više analizi i lakše nam je bilo analizirati jer smo igrali protiv Sarajeva i nismo morali sve iz videa upoznavati", istaknuo je Gasperini.

"Naravno da ima pritiska, rezultat nije onakav kakav smo htjeli da bude. Ali, mislimo da imamo kvalitete i ponavljam, mislim da imamo dosta dobre šanse za prolazak dalje. Imamo više igrača nego u prvom susretu i rezultat je dosta težak, ali mislim da nismo fizički pali na kraju prve utakmice i zbog toga sam sretan. Moramo biti oprezni jer Sarajevo ima visok procenat uspješnosti realizovanja šanse", rekao je Gasperini.

Predstavnicima medija obratio se i Andrea Masiello, fudbaler Atalante, koji je rekao da svi vjeruju u prolaz dalje.

"U svlačionici je stanje isto. Pokušat ćemo ponoviti dobre stvari i da se riješimo loših stvari. Imamo 90 minuta koji odlučuju, ali svi vjerujemo u prolaz dalje", rekao je Andrea Masiello.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije