Arsenal i Manchester City slavili pobjede i nastavili trku za titulu, noć obilježio sjajni Foden

0
Radiosarajevo.ba
Arsenal i Manchester City slavili pobjede i nastavili trku za titulu, noć obilježio sjajni Foden
Foto: Twitter / Phil Foden

Sinoć, 3. aprila su odigrane još tri utakmice 31. kola engleske Premier lige, a u centru pažnje su bili susreti u Londonu i Manchesteru.

Arsenal je na "Emiratesu" zasluženo savladao autsajdera Lutona sa 2:0. Prvi gol na utakmici postigao je Odegaard u 24. minuti, dok je drugi pogodak ustvari autogol Hashioka u 44. minuti. Time je već nakon prvog poluvremena pitanje pobjednika bilo riješeno, a Arsenal je time zadržao prvu poziciju na tabeli.

Međutim, Manchester City nije dopustio da se Arsenal 'odlijepi' bodovnom prednošću. Na "Etihadu" su savladali Aston Villu sa ubjedljivih 4:1. Domaći su poveli pogotkom Rodrija u 11. minuti, ali već u 20. Duran postiže pogodak za izjednačenje i kakvu-takvu nadu ekipi iz Birminghama. Ali onda je na scenu stupio Foden i hat-trickom (45. minuta, 62. minuta i 69. minuta) donio je ubjedljivu i važnu pobjedu svojoj ekipi.

Meteorolozi objavili razočaranje pred 1. maj. Evo gdje će se kvariti vrijeme u BiH ove sedmice

Meteorolozi objavili razočaranje pred 1. maj. Evo gdje će se kvariti vrijeme u BiH ove sedmice

Time se nastavila tijesna utrka za titulu prvaka Engleske, a podsjećamo da Liverpool, koji se nalazi u toj utrci, danas od 20:30 igra svoj susret 31. kola protiv Sheffield Uniteda našeg Anela Ahmedhodžića na "Anfield Roadu". Danas se, 4. aprila, također, od 21:15 se na "Stamford Bridgeu" igra i veliki okršaj između Chelseaja i Manchester Uniteda, prenosi SCSport

U trećoj utakmici večeri Brentford i Brighton su remizirali bez pogodaka.

Premier liga, 31. kolo:

  • Arsenal 2:0 Luton (Odegaard 24’, Hashioka (ag) 44’)
  • Manchester City 4:1 Aston Villa (Rodri 11, Foden 45+1’, 62’, 69’ – Duran 20’)
  • Brentford 0:0 Brighton

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije