Arteta o Arsenalovim šansama za titulu: 'Možda ćemo morati dobiti sve utakmice do kraja'

0
Fena
Arteta o Arsenalovim šansama za titulu: 'Možda ćemo morati dobiti sve utakmice do kraja'
Foto: EPA - EFE / Mikel Arteta i Martin Odegaard

Mikel Arteta rekao je da će Arsenal možda morati da dobije svih devet preostalih utakmica u Premier ligi ako želi da bude šampion dok se on priprema za "najljepši dio sezone".

Drugoplasirani "Topnici" imaju dva boda zaostatka za vodećim Liverpoolom uoči napornog aprilskog rasporeda nakon nedjeljnog teškog remija bez golova protiv rivala za titulu Manchester Cityja.

Arteta, koji također priprema Arsenal za četvrtfinale Lige prvaka protiv Bayerna iz Munchena, pozvao je svoju ekipu da prihvati izazov, počevši od utakmice u srijedu kod kuće protiv Lutona kojem prijeti ispadanje.

Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na  stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

"Morat će biti jako blizu tome", rekao je on na konferenciji za novinare prije meča upitan da li je Arsenalu sada potreban 100-postotni učinak da bi završio na vrhu tabele.

"Kada vidite nivo i konzistentnost drugih timova i historijski šta je potrebno za pobjedu u ovoj ligi, to neće biti daleko od toga", kazao je on.

Haaland zakazao u jakoj utakmici, legenda dala neobičnu kritiku: 'On je kao igrač iz četvrte lige'

Haaland zakazao u jakoj utakmici, legenda dala neobičnu kritiku: 'On je kao igrač iz četvrte lige'

"Ovo je mjesto gdje želimo biti i sada želimo iskoristiti ovu priliku i to ostvariti. Radili smo svaki dan s tim entuzijazmom i strašću kako bismo to ostvarili i uživali u ovom trenutku", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije