Antalija: Plavi remizirali s šestoplasiranom ekipom ruske Premier lige

Radiosarajevo.ba
Antalija: Plavi remizirali s šestoplasiranom ekipom ruske Premier lige
/ Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
Fudbaleri Željezničara su u pripremnoj utakmici remizirali sa šestoplasiranom ekipom ruskog prvenstva - Amkarom iz Perma 0:0.

Željezničar je počeo utakmicu u sastavu: Bobić – S. Stevanović, Bogičević, Boccaccini, Stojanović – Radinović, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić.

U prvih deset minuta Amkar je dva puta prijetio, ali su oba udarca su otišla daleko od gola. U 13. minuti je u redovima Amkara Gol zaradio žuti karton. Napadač Amkara Anene u 25. minuti je izašao pred Bobić koji je sjajno intervenisao.

Željo je zaprijetio u 35. minuti nakon što je Zeba iz prekida ubacio, a Lendrić šutirao preko gola. Minut poslije Zanev šutira pored gola glavom. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Od 46. minute umjesto S. Stevanovića i Bobića su igrali Musa i Kjosevski. Stojanović je u 47. minuti dobro prošao, ubacio, a ispred M. Stevanovića u posljednji trenutak loptu izbacuje defanzivac Amkara. Dvije minute poslije Komosov šutira iskosa, a Kjosevski sigurno hvata loptu.

Mishenko u 55. minuti šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je Kjosevski ponovo siguran. U 61. minuti Shinder je dobio žuti karton. U istoj minuti Bekrić i Stanić su zamijenili Zebu i Zakarića. U 67. minuti Shinder sa pet metara šutira glavom preko gola Plavih. U 70. minuti Boccaccini i Bekrić su dobili žute kartone, dok je Lendrića zamijenio Nikolić.

U 75. minuti je Hasanović zamijenio Blagojevića. Dvije minute poslije je Stojanović zaradio žuti karton, a Osmanković je zamijenio Boccaccinija. U 80. minuti je Žerić ušao umjesto M. Stevanovića. Dvije minute poslije nakon grubog starta nad Bekrićem Salugin je dobio žuti karton. Dvije minute prije kraja zaigrao je i Beširević umjesto Stojanovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije