Plavi remizirali s Kriljom Sovjetov, Lendrić promašio jedanaesterac

Radiosarajevo.ba
Plavi remizirali s Kriljom Sovjetov, Lendrić promašio jedanaesterac
Fudbalski klub Željezničar danas je u prvom susretu na pripremama u Antaliji odmjerio snage sa ekipom iz ruske Premijer lige, Kriljom Sovjetov. Susret je završen bez golova.

Prvu priliku na susretu imali su Rusi. Ekipa iz Samare zaprijetila je u 12. minuti susreta, ali je Kjosevski dobro intervenisao. Plavi su zaprijetili u 12. minuti susreta. Šutirao je Stevanović, ali nije uspio ugroziti golmana Krilje Sovjetov.

U 26. minuti nova prilika za Plave. Ovaj put Lendrić nije pogodio iz fantastične situacije. Napadač Plavih u 34. minuti susreta imao je novu priliku da dovede Željezničar u vodstvo. Lendrić je šutirao jedanaesterac, ali je odlično odbranio golman ruske ekipe. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0.

U 56. minuti susreta opet prijete Plavi, ali ovaj put golman Krilje Sovjetov brani udarac Stevanovića. U 62. minuti susreta nakon ubačaja Stevanovića nije precizan Goran Zakarić. Ostalo je do kraja susreta bez promjene rezultata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije