Amar Dedić se oglasio emotivnom porukom: 'Nikada ne smijemo gubiti nadu'

2
Radiosarajevo.ba
Amar Dedić se oglasio emotivnom porukom: 'Nikada ne smijemo gubiti nadu'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Amar Dedić

Desni bek Zmajeva Amar Dedić (21) oglasio se emotivnom porukom nakon bolnog poraza od Ukrajine (1:2), koji je reprezentaciju Bosne i Hercegovine ostavio bez šansi za plasman na EURO 2024.

Igrač Salzburga povrijedio se već u 20. minuti, ali je 'stisnuo zube' i izdržao na terenu do 60. minute.

"Iskreno, pokušavam se nekako sabrati i naći riječi za ono sinoć. Nakon svega što se izdešavalo u zadnjih par mjeseci, od razočarenja i bolnih momenata, ova ekipa se sastala s jednim ciljem da obraduje naciju i naš narod širom svijeta.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Bili smo jako blizu da ostvarimo san. Realno, zaslužila je ova nacija to, a pogotovo ekipa koja je sinoć pokazala kako se bori i igra srcem za svoju domovinu.

Za kraj, nikada ne smijemo gubiti nadu. Trebamo vašu podršku! Čvrsto vjerujem i siguran sam da će se ova ekipa u budućnosti boriti do zadnjeg da ostvari veliki uspjeh za našu Bosnu i Hercegovinu", poručio je Dedić putem svog Instagram profila.

Inače, Dedić je sinoć bio najzaslužniji za jedini gol BiH jer je nakon njegovog udarca gostujući defanzivac Mykola Matviienko skrenuo loptu u svoju mrežu.

Nažalost, Ukrajinci su u 85. i 88. minuti preko Romana Yaremchuka i Artema Dovbyka postigli dva gola te stigli do trijumfa.

/ Anketa

Treba li Savo Milošević ostati selektor reprezentacije BiH?
Rezultati

Dedić je za Zmajeve odigrao 13 utakmica i zabio jedan pogodak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije