Ako bi Real pozvao Dijamanta, sumnjamo da bi Džeko mogao kazati – Ne

A. Sokolović
Ako bi Real pozvao Dijamanta, sumnjamo da bi Džeko mogao kazati – Ne
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko i Eusebio Di Francesco

Tužno je bilo danas od 15 sati gledati Edina Džeku na klupi Rome, još tmurnije patnju Rimljana bez Dijamanta na terenu od prve minute u Udinama.

Roma je izgubila od tima koji je srednja klasa u Italiji. U Udine su stigli kao veliki favorite, a Arenu Dacia oko 17 sati napustili pognute glave. Udinese je pobijedio sa 1:0.

Di Francescu ostavio Džeku na klupi i pokajao se: Roma pala u Udinama

Edin Džeko na raskrsnici: Dvije struje pritisnule Dijamanta - ugovor ili rastanak

Najbolji igrač i strijelac Rome Edin Džeko je drugi meč zaredom bio na klupi za rezervne igrače.

Dvije struje u Rimu

Kormilar Eusebio Di Francesco nije imao milosti prema Dijamantu, iako se italijanski mediji, poput Calciomercato.com bave razmišljanjem da Dijamanta trener Rimljana želi odmoriti za duel protiv Real Madrida u Ligi prvaka koji se igra utorka, koji je mnogo važniji za budućnost napadača Bosne i Hercegovine. 

Prošla je godina otkako je Chelsea pokazao zanimanje za Džeku i naš napadač nije otišao ponovo put Otoka.

Ipak, u utorak Džeko bi se sjajnim izdanjem mogao prodati i to upravo u – Madrid.

Edin Džeko na utakmici protiv Reala - undefined

Foto: EPA-EFE: Edin Džeko na utakmici protiv Reala

Pisali smo proteklih dana o planovima Di Francesca, i dvije struje u Romi. Ponovimo, jedna želi da Džeko ostane, a druga da napusti Rim.

Ova koja želi da kapiten naše reprezentacije ostane još u Romi, tapka u mjestu, jer Dijamantu još nije ponudila novi ugovor koji Džeki ističe nakon 2020. godine. Pregovori se odvijaju sporo.

Druga struja želi da se Edin proda što prije i oni smatraju da “već sutra” se to treba učiniti. Oni smatraju da je vrijeme da Patrick Schick dobije šansu, da je mlađi od Dijamanta. Tako je bilo i danas u Udinama, ali je Čeh za 71 minutu koliko je proveo na terenu pokazao veliko – Ništa.

Edin i njegova porodica su vrlo dobro locirani u Rimu. Žive u elitnom dijelu Rima, blizu aerodroma Fiumicino, gdje žele ostati i živjeti čak i nakon Edinovog penzionisanja. 

Šta će se desiti sa Džekom? Mnogo toga će zavisiti od ponuda koje će stići u januaru.

Džeko je od starta sezone postigao tek dva gola u Seriji A. Prošle zime bio je na pragu prelaska u Chelsea, ali se čitava stvar izjalovila. Srećom, to nije utjecalo na njegovu koncentraciju, jer je u dresu Zmajeva nastavio tresti mreže, a prošlu sezonu je i završio kao najbolji igrači strijelac Roma.

Čeka se poziv gazde Reala

Ipak, posljednjem pisanje španskih i italijanskih listova o interesovanju Reala, otvara novu stranicu mogućnosti za Dijamanta. Karim Benzema i Mariano Diaz nisu uspjeli da nadomjeste odlazak Cristiana Ronalda, u Real, odnosno njegove golove, a u Madridu vjeruju da bi Džeko mogao da učini upravo to. Posebno, nakon današnjeg debakla Reala u duelu sa Eibarom (0:3).,

Džeko ne želi oproštaj, ali posmatra situaciju. I ako bi gazda Reala Florentino Perez pozvao Dijamanta, sumnjamo da bi mu Džeko mogao kazati – Ne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije