Ahmetović, Bekić i Sarić u ekipi, Sarajevo sutra protiv Mariupola

Radiosarajevo.ba
Ahmetović, Bekić i Sarić u ekipi, Sarajevo sutra protiv Mariupola

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine Mersudin Ahmetović, Almir Bekić i Elvis Sarić, priključili su se ekipi FK Sarajevo na pripremama u Antaliji, nakon što su sa nacionalnim timom bili na američkoj turneji, gdje su odigrali prijateljske utakmice sa SAD i Meksikom.

Bosna i Hercegovina je u prvom susretu remizirala sa SAD (0:0), a od prve minute nastupili su Ahmetović, Bekić i Sarić. Bekić je na terenu proveo svih 90. minuta, dok je Sarić igrao do 80. Minute. Ahmetović je nastupio u prvom poluvremenu. Drugi susret donio je poraz od Meksika (0:1), a ponovo su se tri prvotimca Sarajeva našla u početnom sastavu selektora Roberta Prosinečkog. U susretu protiv Meksika Bekić je igrao do 83. minuta kada je dobio crveni karton, dok su Sarić i Ahmetović igru napustili u 75., odnosno 73.

”Naši fudbaleri odradili su današnji jutarnji trening sa ostatkom ekipe, te će konkurisati za sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv ukrajinskog kluba FC Mariupol”, saopćeno je iz FK Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije