Sanchez pogodio u trijumfu Uniteda, pobjeda Begovićevog Bournemoutha

Radiosarajevo.ba
Sanchez pogodio u trijumfu Uniteda, pobjeda Begovićevog Bournemoutha
Odigrano je pet utakmica 26. kola engleskog Premiershipa, a nakon poraza od Tottenhama Manchester United danas je uspio upisati trijumf na svom Old Traffordu.

United je do vodstva došao u 55. minuti utakmice. Mata je asistirao, a Lukaku je donio vodstvo ekipi Josea Mourinha. Domaćin je do dva gola prednosti došao u 68. minuti, a prvi pogodak u dresu Uniteda postigao je Čileanac Alexis Sanchez.

Bournemouth našeg Asmira Begovića slavio je na svom terenu protiv Stoke Cityja rezultatom 2:1. Gosti su poveli u petoj minuti susreta, a precizan je nakon asistencije Ndiayea bio je Shaqiri. Bournemouth je do preokreta došao u drugom poluvremenu. King je izjednačio u 70. minuti, a pobjedu domaćim donio je Mousset u 79. minuti susreta. Begović je igrao svih 90 minuta.

Leicester je na svom terenu upisao remi u susretu sa Swanseajem. Domaćin je poveo preko Vardyja u 17. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Fernandez u 53. Brighton je slavio protiv West Hama s 3:1, dok je Southampton na gostovanju savladao WBA 3:2.

U prvom susretu odigranom dana Manchester City je remizirao s Burnleyem (1:1). Gosti su poveli golom Danila u 22. minuti, dok je bod domaćim donio Gudmundsson u 82. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije