Zbog šverca cigareta uhapšen predsjednik kluba iz ABA lige

0
Radiosarajevo.ba
Zbog šverca cigareta uhapšen predsjednik kluba iz ABA lige
Foto: EPA - EFE / Ilustracija

Crnogorski mediji javljaju da su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsilii Đorđija Pavićevića, s još tri osobe, zbog šverca duhanskih proizvoda.

Policija je nakon pretresa društva čiji je Đorđe Pavićević osnivač, privela bivšeg predsjednika ABA lige zbog sumnje da je učinio kazneno djelo stvaranja kriminalne organizacije, falsificiranja službenih dokumenata i krijumčarenja putem pomaganja.

Osim Pavićevića kaznene prijave podignute su i protiv osoba za koje se sumnja da su u suradnji s predsjednikom KK Mornar, a trenutno se nalaze izvan Crne Gore.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Đorđe Pavićević je bivši trener KK Mornara, kluba u kom je proveo gotovo cijelu trenersku karijeru, gdje je 2019. godine postao i predsjednik timai iz Bara.

Njegov brat Mihailo Pavićević trenutno je na klupi ove crnogorske ekipe, a njegov trenerski CV je nešto bogatiji, pošto je između ostalog vodio Budućnost i Crvenu Zvezdu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije