Hapšenje u BiH: Uhvaćen Crnogorac, sumnjiči se za šverc "težak" 600.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Hapšenje u BiH: Uhvaćen Crnogorac, sumnjiči se za šverc "težak" 600.000 KM
Foto: ATV / MUP RS / Ilustracija

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u nedjelju, 26. novembra, nakon kriminalističke obrade, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predali su Radojicu Vukovića (47) iz Crne Gore, koji se dovodi u vezu sa švercom "teškim" 600.000 KM.

Potvrđeno je to nezvanično Nezavisnim novinama, a iz MUP-a RS je, uz navođenje inicijala, navedeno da su ga isti dan kontrolisali pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum, tokom ulaska u BiH, nakon čega je utvrđeno da je za njim potragu raspisao MUP RS.

Protiv njega i drugih lica je 2020. godine Tužilaštvu BiH podnesen izvještaj o nizu krivičnih djela, kojim su, kako ih terete, stekli oko 600.000 KM.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"Ove aktivnosti su realizovane 2020. godine u sklopu zajedničke istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Granične policije Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, koja je nosila naziv ‘Wolf’ i bila je usmjerena na otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela iz oblasti krijumčarenja cigareta", rečeno je iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije