Akcija SIPA-e: Uhapšeno osam osoba, oduzeta velika količina oružja

0
Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e: Uhapšeno osam osoba, oduzeta velika količina oružja
Fena / Foto arhiva/SIPA

U okviru operativne akcije "Led" koja je provedena u četvrtak, 23. novembra, na području Cazina i Bosanske Krupe, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu uhapsili su osam osoba.

Pretreseni su stambeni i drugi objekti na osam lokacija, a zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

"Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto sedam automatskih pušaka, dvije poluautomatske puške, tri vojne puške M48 kalibra 7,9 mm, dva pištolja, dva kilograma eksploziva, dvije ručne bombe M75, sporogoreći štapin, trotilski metak, 458 metaka za puške, 155 metaka za pištolj, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno ovo krivično djelo ", saopšteno je iz SIPA-e.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Uhapšeni će u toku dana biti sprovedeni u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Pretres je realizovan na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih Unsko-sanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije