Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Pronađeno 16 kilograma marihuane i velika količina novca

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Pronađeno 16 kilograma marihuane i velika količina novca
Foto: SIPA / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su u nedjelju, 26. novembra 2023. godine u okviru operativne akcije "Buna" na području Sarajeva realizovali pretrese stambenih i ugostiteljskog objekta, drugih prostorije i pokretnih stvari na tri lokacije.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Organizovani kriminal" i "Neovlašten promet opojnim drogama" propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode su lišena dva lica koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Podcast S Armom: Alma Ferović Fazlić o melodiji života, muzičkom teatru i umjetničkoj transformaciji

Podcast S Armom: Alma Ferović Fazlić o melodiji života, muzičkom teatru i umjetničkoj transformaciji

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 16 kilograma opojne droge marihuana, 20.450,00 Eura,1.600,00 KM, 2.500,00 CHF, dva putnička motorna vozila te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su  počinjena navedena krivična djela.

Pretresi su realizovani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Operativnom akcijom "Buna" prekinut je lanac međunarodnog krijumčarenja opojnih droga sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koji je prema raspoloživim saznanjima postojao duži vremenski period.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije