Strasbourg dolazi u kompletnom sastavu u hladni Nzhny Novgorod

0
Radiosarajevo.ba
Strasbourg dolazi u kompletnom sastavu u hladni Nzhny Novgorod
Arhiv / Ilustracija

Danas se  igra peto kolo Lige šampiona u košarci. U Grupi K sa sastaju Novogorod i Strasbourg. Utakmica počinje u 18.00 sati.

Bez ikakve sumnje, Nizhny Novgorod je jedno od najugodnijih iznenađenja ovosezonske FIBA Lige prvaka. Srbijanski stručnjak Zoran Lukić je u svom drugom mandatu napravio još bolji posao nego u prvom kada je ruski klub faktički ostavio u Euroligi što dovoljno govori o njegovim kvalitetima.

Nizhny igra impresivno na obje strane parketa i dominacija u europskom takmičenju je samo kruna uspješnog rada. Prvo ime tima je američki plejemejker Kasey Shepherd, a odnedavno je tu i Andrey Vorontsevich, krilni centar koji je faktički čitavu karijeru proveo u moskovskom CSKA, a ima i dugogodišnji staž u reprezentaciji Rusije. Kada su u pitanju ostali domaći igrači, najveću ulogu imaju bekovi Ivan Strebkov i Artem Komolov, a tu je i Evgeny Baburin, igrač kojeg je Lukić lansirao u prvom mandatu u Novgorodu.

Za Strasbourg, kao i većinu francuskih ekipa, ova sezona je bila izuzetno turbulentna. Njihova liga je bila najviše pogođena restrikcijama te je nacionalni šampionat bio obustavljen skoro tri mjeseca. Zbog toga je ovaj sastav odigrao samo jedan zvanični susret u novembru, plus tri u decembru pa nije bilo ni teoretske šanse da uhvate neku ozbiljniju formu. I pored toga su uspjeli da se prvo plasiraju u top16 fazu FIBA Lige prvaka, a sada se nadaju da bi mogli da se izbore i za nastup u četvrtfinalu. Za tako nešto će im biti neophodne dvije pobjede iz posljednja dva kola. Bivši igrač Darussafake Bonzie Colson je apsolutno najbolji pojedinac Strasbourga ove takmičarske godine, a odličan utisak su ostavili Brandon Jefferson i DeAndre Lansdowne. Sa klupe ih predvodi mladi Finac Lassi Tuovi koji je zanat pekao od iskusnog Henrika Dettmanna koji ga je u ostalom i doveo u Strasbourg da mu bude asistent 2016. godine.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Nizhny Novgoroda 1,35, neriješeno 16,0, a na pobjedu Strasbourga 3,50.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije