Budućnosti treba pobjeda od četiri ili više poena razlike protiv Cedevite

0
Radiosarajevo.ba
Budućnosti treba pobjeda od četiri ili više poena razlike protiv Cedevite
Foto: KK Cedevita / Cedevita Olimpia

U derbiju posljednje runde top16 faze Eurocupa, snage će odmjeriti dvije regionalne ekipe, Budućnost i Cedevita Olimpija. Utakmica počinje danas u 19.00 sati.

Podgoričanima treba pobjeda od četiri ili više poena razlike kako bi prošli u četvrtfinale europskog takmičenja i da je publika prisutna u „Morači“, zadatak bi bio lakši, međutim i ovako se Dejan Milojević i njegovi izabranici nadaju kako će trijumfalno okončati ovaj zadatak.

Budućnost nije briljirala u dosadašnjem toku europskog takmičenja. Nakon rutinskog trijumfa protiv Bourga uslijedio je poraz u Ljubljani od Cedevita Olimpije, a potom i debakl u Bologni od Virtusa poslije kojeg je Petar Mijović dao otkaz. Mnogo bolje nije bilo ni u drugom duelu sa Virtusom, dok je u Francuskoj desektovani Bourg savladan prošle sedmice tek nakon drame u finišu gdje su domaći mogli da izbore i produžetak iako su nastupili bez pet standardnih prvotimaca.

Cedevita Olimpia - undefined

Foto: KK Cedevita : Cedevita Olimpia

Cedevita Olimpija je prije sedam dana bila na jako mali korak udaljena od prolaska u četvrtfinale Eurocupa. Imao je sastav Jurice Golemca sedam poena prednosti protiv Virtusa na svega par minuta do kraja meča, ali trojkom Marca Belinellija uz zvuk sirene, Italijani su prvo izborili produžetak, a onda i trijumfovali. Mogli su Ljubljančani da prođu i sa porazom Budućnosti u Francuskoj, ali njihov večerašnji rival je slavio i tako je odlučeno da upravo ovaj duel odluči ko će igrati u četvrtfinalu protiv Monaca.

Cedevita Olimpija želi da se bori za mjesto u Euroligi, a ostavili su i bolji utisak u posljednje vrijeme od Budućnosti. U Podgoricu dolaze sa puno samopouzdanja i u dobroj šuterskoj formi, ali utisak je da će morati dobro da se oznoje kako bi ostvarili željeni rezultat.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Budućnosti 1,60, na Cedevita Olimpije 2,55, a neriješeno 14,5.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije