Srbija na krilima Bogdanovića savladala Latviju u odličnoj utakmici

Radiosarajevo.ba
Srbija na krilima Bogdanovića savladala Latviju u odličnoj utakmici
Košarkaška reprezentacija Srbije danas je u drugom susretu prvog kola Eurobasketa u grupi D odmjerila snage s reprezentacijom Latvije. Slavila je Srbija rezultatom 92:82.

Latvija je puno bolje otvorila utakmicu od Srbije. "Slušao" je šut ekipu Ainarsa Bagatskisa u prvoj četvrtini, pa je nakon šest minuta igre bilo 14:7 za Latvijce.

Imala je Latvija i plus 12 (22:10) u prvoj četvrtini, ali je Srbija završnicu odigrala bolje i u drugih deset minuta ušli su sa samo minus tri (21:24). Odličnu prvu četvrtinu igrao je Dairis Bertans, košarkaš Milana postigao je 11 poena, uz samo jedan promašaj iz igre.

Srbija je zahvaljujući odličnoj igri u odbrani u drugoj četvrtini došla do preokreta, pa je tri minute prije odlaska na odmor bilo plus sedam za ekipu Saše Đorđevića (42:35). Ovaj put završnica četvrtine pripala je Latviji, pa je Bagatskisova ekipa otišla na odmor sa dva poena prednosti (47:45).

Srbija u trećoj četvrtini vraća prednost. Nakon šest minuta igre u drugom poluvremenu zahvaljujući dobroj igri u odbrani Đorđevićevi izabranici dolaze do plus pet (59:54). Imala je Srbija i plus osam u završnici treće četvrtine, ali je Latvija prišla na samo minus tri 20 sekundi prije kraja (63:60). Ipak Bogdanović pogađa u samoj završnici za plus pet Srbije (65:60), uoči posljednjih deset minuta igre.

Nakon nešto više od tri minute igre u četvrtoj četvrtini Srbija dolazi do plus osam. Latvija se ne predaje i na krilima braće Bertans i Kristapsa Porzingisa pravi seriju 10:0 i vraća vodstvo tri minute prije kraja utakmice. Srbija je za manje od minutu uzvratila serijom 7:0 i došla do pet poena viška (80:75) u samoj završnici susreta. Zadržala je Srbija prednost i na kraju slavila rezultatom 92:82. 

Fantastičnu utakmicu odigrao je Bogdanović sa 30 postignutih poena. Mačvan je postigao 14, dok je Marjanović dodao 13. U redovima Latvije Dairis Bertans je postigao 23, dok je Porzingis ubacio 18 poena. Stariji brat Bertans postigao je 16 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije