Hrvatska teškom mukom došla do pobjede protiv Mađarske

Radiosarajevo.ba
Hrvatska teškom mukom došla do pobjede protiv Mađarske
Odigrane su prve utakmice prvog kola Eurobasketa u grupama C i D. Belgija je u Istanbulu odmjerila snage s Velikom Britanijom, dok su u Cluju igrale Hrvatska i Mađarska.

Hrvatska je u Cluju odmjerila snage s reprezentacijom Mađarske. Nakon prvih 10 minuta utakmice rezultat je bio 20:20. Odlično se Mađarska držala protiv favorizovane Hrvatske. Najbolji mađarski košarkaš Adam Hanga povrijedio se u završnici prvog poluvremena koje je Hrvatska riješila u svoju korist rezultatom 39:36.

Mađari su procijenili da je bolje da Hanga ostane u svlačionici u drugom poluvremenu, ali ih to u trećoj četvrtini nije poremetilo. Uspjeli su preokrenuti rezultat i u posljednjih deset minuta ući sa jednim poenom prednosti (53:52).

Hrvatska posljednju četvrtinu otvara odlično i dolazi do plus sedam nakon četiri minute igre (60:53). Do kraja su Hrvati odigrali rutinski i na kraju slavili rezultatom 67:58. 

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Bojan Bogdanović s 23 postignuta poena, dok je Šarić dodao 15. U redovima Mađarske 12 poena postigao je Perl, dok je Vojvoda dodao 11. 

Prvu utakmicu u grupi D odigrale su reprezentacije Belgije i Velike Britanije. Britanci su se držali u prvom poluvremenu, ali je Belgija u nastavku ipak uspjela slomiti otpor.

Nakon prvih 20 minuta igre u Istanbulu bilo je samo plus jedan za Belgiju (54:53). U nastavku susreta ipak bolja igra Belgijanaca. Britanci su držali priključak do posljednje četvrtine, a onda je pet minuta prije kraja Belgija došla do plus 12 (86:74). Na kraju su slavili rezultatom 103:90.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je De Zeeuw sa 21 postignutim poenom, dok je 19 postigao Van Rossom. Tabu je utakmicu završio sa 18 postignutih poena. Kod Britanaca 21 poen postigao je Olaseni, dok je Clark ubacio 20.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije