Šokantno: Navijači Partizana prijete smrću Džananu Musi - 'Živ nećeš izaći iz Beograda'

8
Radiosarajevo.ba
Šokantno: Navijači Partizana prijete smrću Džananu Musi - 'Živ nećeš izaći iz Beograda'
Foto: EPA / Tuča na utakmici Real Madrid - Partizan

Utakmica četvrtfinala Eurolige između Real Madrida i Partizana završena je nakon što je na terenu došlo do masovne tuče košarkaša.

Rezultat je na kraju glasio 95:80 za Partizan, ali utakmica nije odigrana do isteka vremena. Pri ovom vodstvu došlo je do opšte tuče između igrača oba tima.

Sve je počeo od nesportskog faula Sergia Llulla, iskusnog beka Real Madrida, na Kevinu Punteru iz Partizana. Iako je Llull odmah priznao ličnu grešku, Punter je reagovao tako što mu se unio u lice nakon čega Guerschon Yabusele reaguje burno i tada započinje opšti haos. 

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Opozicija odbila Dodikov prijedlog: 'Ko vas više puta prevari s njim ne vrijedi razgovarati'

Na parket su ušli i igrači s klupe, te čak i nekoliko gledalaca. Kada se haos smirio, sudijski tim je vijećao šta se može uraditi. Na kraju je odlučeno da se meč ne može završiti. Svi igrači koji su ušli na parket, a da u tom trenutku nisu bili u igri, automatski moraju biti isključeni.

Odmah nakon incidenta, na zvaničnoj Instagram stranici Košarkaškog kluba Real Madrid u komentarima su se našle gnusne psovke i prijetnje igračima španskog kluba od strane Partizanovih navijača.

"Bolje vam je da ne dolazite u Beograd", "Ritopek vas čeka!", "Musa pi*** i ti ćeš dobiti", "Nećete preživjeti Beograd cigani jedni!", "Doći ćete u Beograd ali se iz njega nećete vratiti" samo su neki od komentara na objavu rezultata utakmice na stranici Real Madrida.

Džanan Musa je nakon sinoćnje tučnjave dobio gnusne uvrede i prijetnje ubistvom.

"Bolje ne dolazi u Beograd", "Živ nećeš izaći iz Beograda", "Genocid", "Ubit ćemo vas sve, nećete živi izaći iz Arene, majku vam j***em", "Smradino muslimanska", "Niko ti pomoći neće doći balijo", "Hezonja je burazer, ali ti si muslimančina mrtva", "Klošaru muslimanski"... samo su neki od komentara koje su navijači Partizana ostavili na Musinom Instagramu, prije nego što je naš reprezentativac obrisao komentare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije