Sjajne Zmajice nastavljaju pohod po Europi: Pale i Estonke

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne Zmajice nastavljaju pohod po Europi: Pale i Estonke
Foto: BH basket / Bravo Zmajice

Ženska košarkaška reprezentacija BiH na najbolji mogući način završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, sigurnom pobjedom protiv Estonije u posljednjem kolu grupe C.

Naše djevojke odlično otvaraju meč u Orenburgu, poenima Deure i Brčaninović ostvaruju prednost od 5:0. Distancu uspješno održavaju, a zatim je dižu na 17:10 ubačajem Džebo u devetoj minuti, dok prvu dionicu zaključuju rezultatom 17:11.

U prvim minutama druge četvrtine Estonke prilaze na 15:17, ali uslijedila je serija Zmajica od 6-0 za 23:15 u 14. minuti i od tog trenutka se reprezentativke BiH više nisu osvrtale natrag, piše SCSport.

U istom ritmu izabranice Gorana Loje nastavljaju igrati, da bi vezanim poenima raspoložene Melise Brčaninović “pobjegle” na razliku od 16 poena (35:19). Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 37:23.

Nakon odmora, razlika se i dalje povećavala. Novim pogotkom Brčaninović naše djevojke dolaze do prednosti od 20 poena razlike (50:30) u 27. minuti, a Nikolina Babić zatim diže i na +22 (57:35) pred sami kraj treće četvrtine, koja je završena rezultatom 57:37.

U posljednjoj dionici BiH nije smanjivala brzinu. Na pet minuta prije kraja, uz koš-faul Courtney Hurt, Lojine izabranice odlaze na distancu od 25 poena (68:43), a imaju i +28 (78:50) nakon realizovanih slobodnih bacanja Brčaninović u 39. minuti. Potom su Zmajice rutinski odradile posao do kraja, susret je okončan rezultatom 78:52.

Svim igračicama koje je imao na raspolaganju selektor BiH u ovom meču je pružio šansu i sve su se upisale u strijelce, a najefikasnije su bile Brčaninović (23 poena) i Hurt (16).

Naše djevojke tako su trijumfom zaključile kvalifikacije, sa ukupnim omjerom od pet pobjeda i jednim porazom. Ukoliko se ne desi prvoklasna senzacija i pobjeda Švicarske protiv Rusije u susretu koji počinje u 15.30 sati, BiH će takmičenje završiti na drugom mjestu grupe C.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije