NBA ne razmišlja o nastavku sezone

Radiosarajevo.ba
NBA ne razmišlja o nastavku sezone
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Nastavak sezona u NBA ligi pod velikim je znakom pitanja s obzirom na situaciju s koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama.

SAD je zemlja sa ubedljivo najviše pozitivnih ljudi na virus Covid-19, uskoro i tri puta više od Italije u kojoj je preminulo više 14.680 osoba.

Situacija je najkritičnija u New Yorku i generalno istočnoj obali SAD, međutim širi se neverovatnom brzinom i zahvatio je gotovo sve savezne države.

Zbog kritčnog stanja, svi sportski događaji su pod velikim znakom pitanja, pa tako i NBA. Iako su iz najbolje košarkaške lige bili optimistični da će nastaviti sezonu, novinar Brian Windhorst ESPN prenio je da čelnici lige razmišljaju o okončanju godinu.

"Pričao sam sa obje strane i jasno da NBA razmišlja da potpuno okonča sezonu. Ne moraju to da urade odmah i trenutno drže sve opcije u opticaju. Uopšte se ne razgovara o potencijalnom nastavku. Pričaju o finansijkim posljedicama ako bi se sezona otkazala", rekao je Brian Windhorst.

Kina, koja je zaustavila širenje virusa u državi, otkazala je na neodređeno košarkašku sezonu, a to bi uskoro trebalo da uradi i SAD koju tek čeka vrhunac pandemije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije