Dan kada je bh. javnost zanijemila: Nurkić se prisjetio teške povrede

O. K.
Dan kada je bh. javnost zanijemila: Nurkić se prisjetio teške povrede
PrtScr / Jusuf Nurkić

Najbolji bh. košarkaš i centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić povrijedio se prije tačno godinu dana, kada je u utakmici njegovog kluba i Musinog Brooklyna prilikom ofanzivnog skoka slomio nogu.

Div iz Živinica je prilikom doskoka slomio lijevu nogu, a prije ove stravične povrede, naš reprezentativac je odigrao maestralnu utakmicu.

Nurkić je do povrede ubacio 32 poena i zabilježio čak 16 skokova.

Jusuf Nurkić slomio nogu, igrači i navijači u šoku

Otišao je odmah u bolnicu, na operaciju, i nakon nekoliko dana je pušten kući.

Cijela BiH je to martovsko jutro zanijemila i sa netsrpljenjem se čekala vijest o eventualnom povratku Nurkića na teren.

Navijači Portlanda su počeli da mu šalju pisma podrške, a ćak mu je i grad Portland zaželio brz oporavak.

Njegov povratak mnogi su predvidjeli 15. marta ove godine u utakmici protiv Houstona. Nedjelja, rani termin utakmice, taman za sve Bosance da ponovo gledaju svog Juku na NBA parketima.

Ali ovaj put je koronavirus zaustavio NBA i odgodio sve utakmice do daljnjeg.

Nurkić se na svom Facebook profilu prisjetio povrede i kazao kako je vrlo emotivan.

"Nije bitno koliko ćete pasti, bitno je kako ćete ustati. U svom životu sam naučio da prolazim kroz teške momente ali svako ima svoju sudbinu. Vjera je kada vjerujes u Boga čak i kada ne razumiješ njegov plan", napisao je Nurkić.

Dodao je da je zahvalan svima koji su mu pružili podršku.

"To mi je mnogo značilo. Ja sam 100 posto spreman i jedva čekam da opet zaigram košarke", poručio je Nurkić na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije