LeBron James: Za mene ovo nije odmor, playoff ne bi trebao odmah početi

Radiosarajevo.ba
LeBron James: Za mene ovo nije odmor, playoff ne bi trebao odmah početi
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / LeBron James

Zvijezda NBA i Lakersa LeBron James, koji već dvije sedmice zajedno s ostalim saigračima iz svog, ali i iz drugih klubova ne igra košarku zbog pandemije korona virusa, izjavio je kako ta prisilna pauza, koje neke podsjeća na odmor, njemu ne koristi.

On je istakao da je termin odmor pretjeran, posebno kada je igrač u naponu snage.

“Ono što ne želim čuti je: Sada se momci odmaraju. Ili: LeBron, on ima 35, ima toliko minuta i minuta provedenih na terenu u nogama i sada se konačno odmara. Za mene je potpuno suprotno, jer moje tijelo, kada smo prestali igrati, me pitalo: ‘Šta izvodiš? Šta se događa? Tek je 13. mart, pripremaš se za doigravanje, zašto si sada stao?” izjavio je James za podcast Road Trippin.

Govoreći o mogućem nastavku sezone trostruki NBA prvak (dva puta s Miami Heatom, jednom s Cleveland Cavaliersima) i četverostruki MVP smatra da bi “trening kamp od deset do 15 dana i regularni kraj sezone skraćen na pet do deset utakmica bili dovoljni da se bude spreman za play-off”.

“Ono što se ne bi smjelo napraviti je odmah krenuti u doigravanje. Jer to bi diskreditiralo ekipe koje su se za to borile kroz 60 utakmica“, istakao je.

Osim toga LeBron James je ponovio kako ne bi htio igrati bez gledalaca.

“Šta znači riječ sport bez navijača? Nema uzbuđenja, nema suza, nema radosti…”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije