Na Bjelašnici počinje 17. Number 1 Sarajevo Basketball Camp

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici počinje 17. Number 1 Sarajevo Basketball Camp
Foto: Radiosarajevo.ba / KK Realway organizira festival košarke

U nedjelju, 5. jula, počinje najveći košarkaški kamp u Bosni i Hercegovini – Number 1 Sarajevo Basketball Camp. 17. godinu u nizu KK Realway tradicionalno organizuje festival košarke na Bjelašnici, a potpisom ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji između KK Realway i OKK Spars, ove godine organizator kampa je Spars Realway pod pokroviteljstvom bh. brenda sportske opreme – Number 1.


Kamp koji je tradicionalno održavan u junu, zbog pandemije COVID–19 pomjeren je za juli, a sve uz odobrenja nadležnih institucija.

Također, kapacitet svake od tri smjene koje će biti organizovane je umanjen za 30 posto kako bi se ispoštovale sve preporučene mjere opreza.

KK Realway organizira festival košarke - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: KK Realway organizira festival košarke

Kamp će trajati od 5. jula do 24. jula, a učesnici će biti podjeljeni u tri smjene. Prva smjena počinje u nedjelju 5. jula, a završava 11. jula.

Druga smjena će trajati od 12. do 18. jula, a treća od 18 do 24. jula 2020. godine.

Prijave su zatvorene za prvu i treću smjenu s obzirom na to da su popunjeni kapaciteti, a prijaviti se možete još u drugu smjenu najvećeg košarkaškog kampa u Bosni i Hercegovini.


Iz kluba najavljuju da će kao i svake godine kamp imati goste iznenađenja, pregršt zabavnog i edukativnog karaktera, kao i nagrade za najbolje učesnike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije