Ministar Kurić: Spars Realway je košarkaška budućnost Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Ministar Kurić: Spars Realway je košarkaška budućnost Bosne i Hercegovine
Foto: Vlada KS / Prijem za Spars Realway kod ministra Mirvada Kurića

Povodom nedavnog osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine Mirza Delibašić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas predstavnike KK Spars Realway koje je predvodio njihov predsjednik Nihad Selimović, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjetili su da su košarkaši ovog sarajevskog kluba su ove godine u, kako je navedeno, jednoj neizvjesnoj i odličnoj utakmici uspjeli po prvi put savladati sedmostrukog osvajača ovog trofeja KK Igokeu.

"Čestitam vam na ovom velikom rezultatu, vašu sreću zbog toga dijelim s vama, i siguran sam da podrška vama i vašim dobrim rezultatima i u budućnosti od ovog ministarstva neće izostati, jer ste upravo vi naša košarkaška budućnost", istakao je ministar Mirvad Kurić.

Prijem za Spars Realway kod ministra Mirvada Kurića - undefined

Foto: Vlada KS: Prijem za Spars Realway kod ministra Mirvada Kurića

Predsjednik i trener kluba Nedim Džemić, koji je također prisustvovao današnjem prijemu, zahvalio se ministru Kuriću lično, ali i Ministarstvu, jer su, kako je saopćeno, oni jedini pružali kontinuiranu podršku ovom klubu.

"Zahvaljujemo vam se za svu dosadašnju podršku i hvala vam što ste do ovog historijskog rezultata praktično samo vi vjerovali u nas i naše mlade košarkaše", kazao je Džemić.

Predsjednik Selimović je s ponosom rekao kako igrači Sparsa danas čine većinu naših reprezentativnih selekcija, te da se ulaganje u njihov rad višestruko isplati.

U znak zahvalnosti za svu dosadašnju podršku ovom perspektivnom košarkaškom kolektivu predsjednik Selimović je na kraju današnjeg prijema ministru Kuriću dodijelio dres ovog kluba s njegovim imenom, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije