Džemić, trener Spars Realwaya: Zaslužujemo da izborimo opstanak

Radiosarajevo.ba
Džemić, trener Spars Realwaya: Zaslužujemo da izborimo opstanak
Foto: Spars Realway / Džemić i Vrabac

U posljednjem kolu ovogodišnjeg izdanja regionalnog takmičenja ekipa Spars Realwaya dočekuje sportske rivale iz Tuzle – OKK Sloboda Tuzla. Danass na press konferenciji uoči utakmice Nedim Džemić, šef stručnog štaba i kapiten ekipe Adin Vrabac kazali su da je njihova ekipa pokazala da zaslužuje da igra ABA 2 Ligu.

“Sutra igramo ključnu utakmicu i veliki je uspjeh da smo došli u tu situaciju da sutra možemo da se pitamo za opstanak i bijeg sa tog posljednjeg mjesta. Zaista su momci u proteklih dva mjeseca pokazali karakter.

Mi ćemo kao tim uraditi sve, dati svoj maksimum kao što smo i davali u posljednjih osam utakmica, ne samo na domaćem terenu, nego vrijedi istaći da smo čak od četiri gostovanja ostvarili tri pobjede, tako sa te strane definitivno ono što možemo obećati to je siguran sam maksimum, a sa druge strane siguran sam da ekipa u posljednjih sedam, osam utakmica pokazala je da zaslužuje da igra ABA 2 Ligu i ja bi rekao da su igrači poslali jasnu poruku u tim utakmicama da im je itekako stalo da opstanu u ligi”, kazao je Džemić.

Kapiten ekipe Vrabac kazao je da kao ekipa ne trebaju razmišljati šta je bilo u prvom dijelu sezone.

“Što se tiče utakmice, svi smo svjesni važnosti ove utakmice. U zadnja dva mjeseca stvarno igramo dobro i želim to skupa sa svojim timom da pokažem to sutra u veoma važnoj utakmici. Stvarno igramo dobro u zadnja dva mjeseca i ja vjerujem da ćemo sutra maksimalnom energijom i podrškom pokazati to”, zaključio je Vrabac.

Susret Spars Realway – OKK Sloboda Tuzla zakazan je za sutra za 18:00 u SD “Novo Sarajevo”. Ulaz za sve posjetioce je besplatan!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije