Komemoracija: Vanessa ispričala što joj je Kobe napisao nedugo prije smrti

Radiosarajevo.ba
Komemoracija: Vanessa ispričala što joj je Kobe napisao nedugo prije smrti
Youtube/Screenshot / Vanessa Bryant na komemoraciji

U ovim trenucima održava se komemoracija za Kobea Bryanta i njegovu kćer Giannu, koji su poginuli sa sedam drugih osoba u padu helikoptera krajem januara.

Svi koji su željeli odati počast košarkaškoj legendi okupili su se u Staples Centru u Los Angelesu, a sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se fondaciji Mamba and Mambacita Sports koja će "čuvati uspomenu na Kobea i Giannu pomažući razne sportske događaje". 

Vanessa je održala govor.

"Gianna bi bila nevjerovatna mama", rekla je, a dok je govorila da nikad neće vidjeti vjenčanje svoje kćeri, Vanessa se rasplakala.

Dodala je i da je uvjerena da bi njena kći bila najbolja igračica WNBA.

Kad je riječ o Kobeu, naglasila je da je bio MVP kad je riječ o očevima, odnosno kako ga je nazvala MVD (most valuable daddy).

Dodala je da je stalno kćerima naglašavao da su prelijepe i pametne, a prepričala je i jednu od posljednjih poruka koje joj je poslao, a u kojoj je napisao da bi trebali negdje otići sami, jer mu je ona bila najbolja prijateljica.

"Bog je znao da njih dvoje ne mogu biti na ovoj zemlji jedno bez drugog. Zbog toga ih je vratio na nebo zajedno", rekla je.

Otkrila je da ju je Kobe zvao princezom i kraljicom. 

"Bila sam mu prva djevojka, prva ljubav, supruga, najbolja prijateljica, osoba kojoj se povjeravao i zaštitnica. On se rano ustajao, a ja sam kasno lijegala. On je bio vatra, ja sam bila led i obrnuto", rekla je.

Dodala je da su planirali obnoviti zavjete te su se šalili da će biti zabavni baka i djed.

"Tako mi je drago da je Kobe čuo kako ga KoKo zove tata. Sve nas je naučio vrijednu lekciju... Tako smo zahvalni na tim lekcijama i pričama iza nas. I dalje smo najbolji tim", rekla je.

Komemoraciju je otvorila Beyonce Knowles svojim hitom XO, koji je bio jedna od Kobeovih najdražih pjesama.

Među onima koji su mu došli odati počast su Shaquille O'Neill, Magic Johnson i bivši košarkaški trener Phil Jackson.

Današnji datum posebno je značajan porodici Bryant, jer sadrži brojeve dresova koje nosili Kobe i Gianna, ali i broj godina koje su on i supruga Vanessa proveli zajedno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije