Francuska u drugom kolu savlada Grčku, Njemačka upisala drugu pobjedu

Radiosarajevo.ba
Francuska u drugom kolu savlada Grčku, Njemačka upisala drugu pobjedu
Košarkaška reprezentacija Francuske, koja se nalazi sa našom reprezentacijom u kvalifikacijama za SP 2019. godine u Kini, slavila je prvu pobjedu na EuroBasketu protiv Grčke, bilo je 95:87.

Francuzi su na poluvremenu imali 19 poena prednosti, bilo je 36:55, a u posljednjih deset minuta su ušli sa 18 poena prednosti, bilo je 57:75.

Ipak, Grci su napravili sjajnu seriju u posljednjoj dionici, te su u 34. minuti došli na minus šest, bilo je 72:78, ali tri minute kasnije Francuzi su vratili dvocifrenu prednost, bilo je 74:86, a to su i zadržali do kraja i tako došli do važnog trijumfa. 

Francuze je do pobjede vodio Lauvergne sa 21 poenom i deset skokova koliko je ubacio i Fournier.

Najbolji u Grčkoj je bio Printezis sa 22 poena i tri skoka dok je Calathes dodao 15 uz po četiri asistencije i skoka, piše Sport1.

Njemacka_Gruzija_Eurobasket_EPA.jpg - undefined

Sa susreta Njemačka - Gruzija

Također, u drugom kolu EuroBasketa Njemačka je zabilježila drugu pobjedu, a ovaj put su izabranici Chrisa Fleminga pobijedili Gruziju rezultatom 67:57.

Prva četvrtina je okončana rezultatom 19:19, da bi Nijemci dobili drugu četvrtinu rezultatom 17:22 i na poluvrijeme se otišlo sa pet poena prednosti Njemačke, 36:41.

Gruzijci su dobili treću četvrtinu 16:14 i u posljednjih deset minuta se ušlo sa tri poena prednosti Nijemaca, 52:55.

Nijemci su u 35. minuti utakmice trojkom Benzinga došli do dvocifrene prednosti, bilo je 54:65, a to su i zadržali do kraja i stigli do druge pobjede na prvenstvu Evrope.

Njemačku je do pobjede vodio Schroder sa 23 poena i tri skoka dok je Benzig susret završio sa 11 poena i dva skoka.

U selekciji Gruzije Pachulia je uz 14 poena dodao i osam skokova dok je još dvocifren bio Shengelia sa 12 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije