Crnogorci savladali Mađare, a Latvija Belgiju na Eurobasketu

Anadolija
Crnogorci savladali Mađare, a Latvija Belgiju na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija Belgije poražena je u drugom susretu grupne faze ovogodišnjeg Eurobasketa od selekcije Latvije, rezultatom 92:64.

Drugog dana 40. košarkaškog prvenstva Europe, snage su, između ostalih, odmjerile i reprezentacije Belgije i Latvije.

Prva četvrtina protekla je dosta napeto i obje reprezentacije su pokazale vrlo kvalitetnu igru, a rezultat je bio 24:23 za Belgijance. No, u drugoj četvrtini Belgija je zabilježila svega osam koševa, u odnosu na Latviju koja je postigla 23.

Belgija se ponovo vratila u utakmicu u drugom poluvremenu, no Latvija ju je ponovo nadvladala u završnoj četvrtini gdje je Latvija postigla 29, a Belgija svega devet poena. 

Konačan rezultat je bio je 92:64 za Latviju. 

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Klužu selekciju Mađarske 72:48 (14:11, 25:18, 21:11 i 12:8), u utakmici drugog kola C grupe.

To je prvi trijumf crnogorskih košarkaša na šampionatu, nakon startnog poraza od Španije 99:60. S druge strane, Mađarska je doživjela drugi poraz, nakon što je izgubila od Hrvatske 67:58. 

Izabranici selektora Bogdana Tanjevića odlučujuću prednost stekli su u trećoj četvrtini, nakon koje je Crna Gora ostvarila prednost od 20 poena. Razlika je sredinom posljednje četvrtine više puta iznosila i 26 poena (66:40). 

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bili su Nikola Vučević i Bojan Dubljević sa po 13, dok je Nikola Ivanović ubacio deset poena. U mađarskoj selekciji najbolji je bio David Vojvoda sa 20 koševa.

Crnogorski košarkaši u trećem kolu, u ponedjeljak (16.45), igrat će sa Hrvatskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije