Tijesna pobjeda Rusije nad Turskom, Češka deklasirala Rumuniju

Radiosarajevo.ba
Tijesna pobjeda Rusije nad Turskom, Češka deklasirala Rumuniju
Sjajnom utakmicom u kojoj je Rusija u tijesnoj završnici uspjela savladati Tursku, pri rezultatu 76:73, završen je drugi dan grupne faze 40. Eurobasketa.

Na samom startu utakmice obje reprezentacije pokazale su zavidne sposobnosti na terenu, zbog čega je odmah bilo vidljivo da nas očekuje neizvjesna utakmica do samog kraja. Ipak, prva četvrtina uz malo više sreće i znanja pripala je Rusima, koji su imali pet poena prednosti.

Druga dionica bila je zaista izjednačena, ali Turci uspijevaju donekle da umanje svoj zaostatak, te se na odmor otišlo pri rezultatu 33:36 u korist Rusije.

Treća i četvrtina dionica bile su identične ukoliko gledamo rezultatski učinak jer su obje reprezentacije pokušavale da naprave konačnu prevagu ili preokret, kako bi došli do sigurnije pobjede u ovom meč. Ipak, zahvaljujući prednosti s početka Rusi su uspijevali donekle da održe svoju prednost, što ih je na kraju i dovelo do prve pobjede na Eurobasketu.

U drugom susretu ove večeri sastale su se reprezentacije Rumunije i Češke Republike, u utakmici u kojoj su češki reprezentativci slavili s uvjerljivih 68:83.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije