Dino Rađa o ABA ligi: Mnogo je tu prevara, laž je da je besplatna

Radiosarajevo.ba
Dino Rađa o ABA ligi: Mnogo je tu prevara, laž je da je besplatna
PrtScr / Dino Rađa

U emisiji Sport nedjeljom gost je bio predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa, piše basketball.hr.

Dino Rađa u emiisji odgovara na brojna pitanja. Autor i voditelj Ante Breko između ostalog Dina Rađu je pitao bi li hrvatskoj reprezentaciji dobro došao jedan Zoran Sretenović ili Luka Pavićević.

Što bi bilo kad bi bilo. Pričajmo o onome što imamo i što od toga možemo napraviti, a ne o onome što nemamo, odgovorio je Rađa koji u emisiji govori i o značaju fokusa na kvalifikacije za Europsko prvenstvo, NBA ligi koja misli na sebe i šteti europskoj košarci, o tomu je li mu žao što se uključio u rad Saveza, o sukobu Eurolige i FIBA-e, o promatračkoj ulozi hrvatskih klubova u ABA ligi, kvaliteti domaće lige, strpljenju koje je potrebno da se vide rezultati rada...

"Nema ništa preko noći, stvoriti igrača je jedan teški, teški rad", apostrofirao je Rađa.

Zanimljivo je i razmišljanje o ABA ligi.

"Protiv nje sam trenutno, na nju treba gledati kao europsko natjecanje, ali mi za njega nismo spremni. Prvo trebamo sebe dovesti u red, Nadalje, tu ligu treba staviti pod okrilje saveza i ograničiti broj stranaca, a ne da finale igra pet stranaca protiv pet stranaca. Nije ABA liga besplatna. To je prevara, teška. Ljudi ne razumije. Jesu džabe, autobus, hotel...Ali pet dobrih igrača treba platiti. Zadar troši ogromne novce, a stalno se bori za ostanak. Nije to džabe. Nemaju hrvatski klubovi kvalitet biti tu i okrenut će se s vremenomo tamo gdje mogu", kazao je Rađa.

Pogledajte ostatak emisije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije