Rađa se prisjetio poteza Divca i gaženja zastave i iznenadio hrvatsku javnost

Radiosarajevo.ba
Rađa se prisjetio poteza Divca i gaženja zastave i iznenadio hrvatsku javnost
PrtScr / U HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva gost Aleksandra Stankovića bio je legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa

U HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva gost Aleksandra Stankovića bio je legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa. Bivši igrač Jugoplastike i Boston Celticsa komentirao je stanje u hrvatskoj košarci, svoj ulazak u Kuću slavnih, odnos s Draženom, Divcem, Kukočem.

Rađa se na početku emisije emotivno osvrnuo na smrt majke i Milorada Bibića Mosora, a onda i na to da Toni Kukoč nije ušao u Kuću slavnih.

Naveo je da je uvijek bio "mamin sin", tako da mu je njena smrt teško pala, a o ulasku u Kuću slavnih je rekao:

“Meni sve to skupa i dan danas djeluje nestvarno, od prve objave u trećem mjesecu pa do danas, kao da gledam neki film.”

Na pitanje zašto Kukoč nije ušao u Kuću slavnih, Dino je rekao:

“Nemam pojma, a ja nisam imao pojma da je mene netko predložio. Kod nas je četiri miliona izbornika u svakom sportu, svi sve znaju, svatko ima svoje prioritete. Toni je najbolji igrač s kojim sam ja ikad igrao, odrasli smo zajedno. Smatram da smo nas dvojica jedan par koji je obilježio svjetsku košarku, mislim da smo ostavili trag u svjetskoj košarci.”

Najbolja petorka po vama do 1992., pitao ga je Stanković.

“Toni, Dražen, Divac, Zdovc i ja. S tom ekipom smo mogli sve... Bili smo dio te famozne ekipe Bormio 87. Prošli smo svega, dijelili smo sobu, nekad nismo ništa imali, dijelili smo stočni vagon na putovanjima jer nije bilo mjesta u vagonima.”

Na pitanje da li je po njemu Divac srpski nacionalist, Dino je rekao da nije.

“Da je mene u ono doba netko došao sa srpskom zastavom, ja bih isto to napravio. Najveći dio sportskih uspjeha postigao sam kroz tu državu, a sad bi netko to htio izbrisati gumicom.”

Stanković je rekao da je u Kninu dizao zastavu s Tuđmanom, na šta je Dino rekao da je priča o janjetini i Kninu poznata.

“Dolazi poziv na telefon i kaže da se u pet sati nacrtam na aerodromu i da ništa ne govorim. Tko sam ja da ja pozivam bilo koga kako god da se on zvao da dođe u predsjednički helikopter i da to napravim na svoju ruku, kako je god organizator došao do mene, tako je mogao i do njega. Nismo se mi te teme dotakli, Toni i ja smo dobri prijatelji, svako ljeto se vidimo. Nije mi nikad dao do znanja da je tu bilo zle krvi.”

U nastavku možete pogledati kompletnu emisiju HRT-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije