Alen Omić potpisao za klub čiji su mu navijači skandirali da je "četnik"

Radiosarajevo.ba
Alen Omić potpisao za klub čiji su mu navijači skandirali da je "četnik"
Foto: KK Budućnost Voli / Alen Omić
Alen Omić, slovenski košarkaški reprezentativac rođen u Tuzli, ponovo je uzburkao javnost na prostoru bivše Jugoslavije.

Nakon što je dolaskom u Crvenu zvezdu, početkom prošle godine izazvao proteste "Delija", najvatrenijih navijača beogradskog kluba, Omić je sada potpisao za šampiona ABA lige – ekipu podgoričke Budućnosti.

Zanimljivo da su tokom prošlosezonskih mečeva Zvezde i Budućnosti navijači najboljeg crnogorskog kluba Omiću skandirali "Ti si Zvezdin četnik, Alene".

Uoči jedne od utakmica u Podgorioci, navijači Budućnosti napali su Omića i njegovog saigrača iz Zvezde Branka Lazića uzvikujući "prebit ćemo vas", "zaklat ćemo vas" i "razbit ćemo vas".

Malo ranije je Omić imao vatren debi u dresu Zvezde protiv Olympiacosa. "Delije" su zviždale rođenom Tuzlaku, skandirale "Omiću, odlazi", a vrhunac je bilo razvijanje transparenta "Šiptar, Hrvat i balija nisu moja bratija".

Užas u Beogradu: "Šiptar, Hrvat i balija nisu moja bratija" i "Omiću, odlazi"

Bilo kako bilo, Omić će predstavljati veliko pojačanje za Budućnost u Euroligi. Valja podsjetiti da je prije Budućnosti, 26-godišnji centar visine 216 cm igrao za Laško, Union Olimpiju, Gran Canariju, Anadolu Efes, Hapoel Jerusalem i Crvenu zvezdu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije