Beograd / Delije dan poslije bruke: Bojkot utakmica Crvene zvezda dok je u klubu Alen Omić

27. 01. 2018. u 10:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 242

Navijači Crvene zvezde bojkotirat će utakmice KK Crvena zvezda dok je u klubu Alen Omić.

Taj scenarij najavili su još ranije predsjedniku kluba Nebojši Čoviću kada je najavljen dolazak slovenskog košarkaškog reprezentativca rođenog u Tuzli.

Na sinoćnoj utakmici protiv Olympiacosa Delije su zviždale novom Zvezdinom košarkašu, skandirale "Omiću, odlazi", a vrhunac je bilo razvijanje transparenta "Šiptar, Hrvat i balija nisu moja bratija".

Tokom meča s Olympiacos u dvorani Pionir pojavio se i letak u kojem Delije objašnjavaju razlog bojkota klupskih utakmica.

"Na inicijativu predsjednika kluba (Nebojše Čovića) napravljen je sasatanak na kome je traženo mišljenje Delija. Delije su dale svoje mišljenje i zamolile da se takav potez (dovođenje Omića) ne povlači, jer predsjednik i svi znaju stavove grupe Delije sjever po tom pitanju, koji nije od jučer. Šta se desilo u toku naredna dva dana niko ne zna, ali pojavljuje se neki fantomski tekst i razni izgovori i on se dovodi kao novi igrač Zvezde. Za Delije je ovaj čin neprihvatljiv i od ove utakmice traje bojkot. Nećemo dolaziti sve dok je taj igrač u klubu", navode navijači Zvezde. 

KOMENTARI (4)