Rađa objavio sliku navijača Hajduka: "Vi ste simbol svega lošeg, tuge i jada"

Radiosarajevo.ba
Rađa objavio sliku navijača Hajduka: "Vi ste simbol svega lošeg, tuge i jada"
Foto: EPA-EFE / Dino Rađa

Po nalogu splitskih gradskih vlasti jučer su komunalni redari prebrisali prekrasan mural posvećen Jugoplastici u Dominisovoj ulici u Splitu.

Mural u čast najbolje europske klupske košarkaške ekipe u historiji i oslikan je prije dvije sedmice, ali danas je uklonjen. Situaciju je na svom Facebook profilu komentirao Dino Rađa, član te sjajne generacije Jugoplastike.

Rađa o prebrisanom muralu u Splitu: Gadite mi se jadnici neostvareni

"Sramota. Gadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspjeh van je predizanje članske iskaznice neke stranke. Jedino šta znate je prodavanje crvene i crne magle da prikrijete svoja sr...

Ne smeta van šta dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta van stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta van “metro” šta vozi jednog ipo čovika dnevno, ne smeta van šta triba uru vrimena liti za proć kroz luku, ne smeta van šta 20 godina ne možete spojit Trogir i Omiš, ne smeta van nedovršena arena već desetak godina, ne smeta van Marjan koji ste nemaron devastirali.

Ali van smeta NAJVEĆI SPORTSKI USPJEH U POVIJESTI GRADA. Niste zaslužili da van iko dođe na proslavu. Ja prvi nebi doša da nije Bože, Srete, Sobina i onih par iljada istinskih ljubitelja koji će doć u nedilju u dvoranu pozdravit ekipu. Bljak", napisao je jučer Dino Rađa na svom Facebooku.

Danas je ipak podijelio i fotografiju navijača splitskog Hajduka.

Torcida uputila poruku - undefined

FOTO: Facebook: Torcida uputila poruku

Poznata navijačka grupa Torcida na svojoj tribini podigla je transparent na kojem je pisalo:

„Uspjesi Jugoplastike ostat će zauvijek upisani u povijest našeg grada. A vi ste simbol svega lošeg, tuge i jada. Sramite se!“, poručili.

Rađa je pak na ovo napisao samo:

„No comment. Plače mi se samo“.

Inače Hajduk utakmicu protiv Slavena dobio je rezultatom 2:0, golovima Jaira i Juranovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije