Crvena zvezda će ISTUPITI iz ABA lige?

Radiosarajevo.ba
Crvena zvezda će ISTUPITI iz ABA lige?
Foto: EPA-EFE / Crvena zvezda će istupiti iz ABA lige?

Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović osvrnuo se na moguće posljedice jučerašnjeg odustajanja od puta u Podgoricu na meč protiv Budućnosti.

Čović je na vanrednom obraćanju javnosti detaljno pričao o razlozima donošenja ove odluke, a potom odgovarao na pitanja novinara.

Tako su predstavnici medija pitali Čovića da li postoji mogućnost da posljednji događaji utječu na to da ABA liga nastavi dalje bez Crvene zvezde.

"Ne znam kako bi izgledala ABA liga bez Crvene zvezde. I ne bih želeo da se to desi, da o tome uopšte diskutujem. Ali ne isključujem mogućnost. Jer zašto ne bismo pomerili utakmicu na posle Božića? Sunturlić je imao direktan kontakt sa gospodinom Bokanom i nisu uspeli da se dogovore", kazao je Čović, navodi portal Crvenazvezda.info.

On je prokomentirao budućnost ovog regionalnog takmičenja.

"Moje ime je takvo da se ne bojim nekih stvari. Apelujem da se dozovemo pameti. Kao inženjer se nisam školovao da rušim, već da gradim, a tako je i ovaj put. Sad, što čuvamo svoje stavove i imamo jake argumentacije, šta da radim. Možda je naišao takav period da takvi pristupi smetaju. Zvezda je postojala mnogo pre ABA lige i nadživeće mnoge lige, bez obzira na sve šta se bude događalo. Ponavljam, nije nam bilo do nadmudrivanja ili svađe, već do normalnog, razumnog pristupa, u kojem dva kluba treba da budu isključena iz političke manipulacije", dodao je Čović.

Postoji mogućnost da Predsjedništvo ABA lige donese odluku da Budućnosti dodijeli pobjedu službenim rezultatom 20:0.

"Kako mislite da donese odluku protiv Crvene zvezde? Retroaktivno? Postojale su dve opcije. Jedna je bila da se odlaže utakmica i da se ne odlaže utakmica: morate da dođete u 18 sati. I to bismo poštovali. Ali znate čija je onda to odgovornost? A niko neće da preuzme odgovornost. Hipotetički šta bi bilo, kad bi bilo, mislim da Predsedništvo više neće doneti nijednu odluku", kazao je Čović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije