Nezaustavljivi Nikola Jokić stigao do novog rekorda i izjednačio se sa legendama

Radiosarajevo.ba
Nezaustavljivi Nikola Jokić stigao do novog rekorda i izjednačio se sa legendama
PrtScr / Nikola Jokić

Denver Nuggetsi su se ekspresno oporavili od prekida serije i bolnog poraza koji su im nanijeli New Orleans Pelicansa, predvodnik je bio Nikola Jokić koji je imao sedmi triple-double ove sezone. Pobedili su Memphis rezultatom 119:110.

Jokić je imao impresivan učinak, 31 poen i po deset skokova i asistencija, i novu utakmicu za pamćenje. Sem što se sedmim triple-doubleom izjednačio sa drugoplasiranim LeBron Jamesom u toj kategoriji ove sezone i prišao na jedan zaostatka Dončiću, Jokić je imao rekord sezone 2019/20 kada je u pitanju broj postignutih poena.

Jokić je došao do svog 34 triple-double u karijeri, s kojim je došao na 10. mjesto liste NBA igrača s najviše triple-doubleova u historiji. Prvi je suvereno Oscar Robertson s 181 ostvarena triple-doublea, a ispred Jokića su sve same košarkaške veličine - Russell Westbrook, Magic Johnson, Jason Kidd, LeBron James, Wilt Chamberlain, Larry Bird, Fat Lever i James Harden.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije