ABA / Uzavrela atmosfera u Podgorici: Zvezda traži odlaganje meča protiv Budućnosti!

29. 12. 2019. u 15:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 13

Košarkaški klub Crvena zvezda zbog "uzavrele atmosfere" u Podgorici zatražila je da se derbi ABA lige, koji je zakazan za ponedeljak od 18 sata odloži. Iz Podgorice uvjeravaju da je sve spremno za meč Budućnost - Crvena zvezda i smatraju da ne postoji nijedan razlog za odlaganje.

Podsjetimo, već nekoliko sezona postoje jake tenzije u utakmicama ova dva kluba, a sve je kulminiralo u odlučujućoj utakmici finala play-offa prošle sezone kada su Podgoričani bili izloženi linču u beogradskom Pioniru.

Ovome treba dodati aktuelne političke trzavice na relaciji Beograd – Podgorica zbog usvajanja novog crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovjesti što je natjeralo KK Crvena Zvezda da zatraži odlaganje. Uprava beogradskog kluba poslala je dopis rukovodstvu ABA lige u kojem se kaže:

"KK Crvena zvezda mts još jednom podsjeća na zajednički dogovor koji je postignut na Skupštinama ABA lige jtd tokom ljeta. Na njima smo se nakon dešavanja u finalnoj seriji prošle sezone (tokom aprila 2019. godine) na utakmicama u Podgorici i Beogradu, dogovorili da se svi zajedno vratimo isključivo košarci i zajedničkom interesu svih nas, a to je promocija sporta i košarke, i očuvanju regionalne lige.

Međutim, kao što ste i Vi sigurno informisani, trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju ne mogu nikako da utječu ni KK Crvena zvezda mts ni KK Budućnost VOLI, nije povoljna za odigravanje ove utakmice, iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom.

KK Crvena zvezda mts kontaktirao je tim povodom nadležne sigurnosne organe Republike Srbije, koji su konstatovali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmjerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i simpatizerima KK Crvena zvezda mts, bez obzira na bezbjednosne mere koje bi bile preduzete od strane domaćina.

Zato smatramo da bilo kakav, i najmanji, a posebno incident koji je vezan za neke druge, a ponajmanje sportske motive, može u ovom trenutku da nanese nesagledivu štetu očuvanju ABA lige!

KK Crvena zvezda mts je uvijek, uz takmičarske ciljeve koje je postavljao, isticao i važnost očuvanja regularnosti, integriteta i opstanka ABA lige.

Zato apelujemo na Vas, a i na KK Budućnost VOLI da svi zajedno budemo mudri i donesemo odluku koja je od svestranog interesa, da derbi meč 13. kola ABA lige odložimo, i tako izbjegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posljedica.

KK Crvena zvezda mts je spremna, i predlaže, i pored vrlo zgusnutog kalendara da se ovaj meč odigra u Podgorici 24. februara 2020. godine u terminu koji je slobodan za oba tima , čime regularnost ABA lige ne bi bila narušena na bilo koji način!

KK Crvena zvezda mts u ovom trenutku ne želi da "doljeva ulje na vatru" i na bilo koji način još više otežava veoma složenu situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

Očekujemo da uprava KK Budućnost VOLI prihvati ovaj dobronamjeran prijedlog, a ukoliko se to nažalost ne dogodi, u skladu sa aktima ABA lige vjerujemo da će Predsjednik i predsjedništvo ABA lige donijeti pravu odluku u cilju očuvanja ABA lige.

U nadi da ćete naš dopis shvatiti dobronamjerno, na prvom mjestu vrlo ozbiljno, svjesni situacije, i hitno nam odgovoriti, sportski Vas pozdravljamo", navodi se u dopisu crveno-belih.

Iz tabora Podgoričana poručuju da su sve mere preduzete i da ne postoji nijedan razlog za odlaganje meča.

NEMA KOMENTARA