Bosanska pištaljka u finalu SAD - Francuska je naša medalja iz Tokija

4
A.S.
Bosanska pištaljka u finalu SAD - Francuska je naša medalja iz Tokija
Foto: FIBA / Ademir Zurapović

Bosna i Hercegovina na Olimpijskim igrama u Tokiju nije osvojila medalju.

Nedžad Husić je bio tako blizu (peto mjesto i borba za medalju, op. a), Amel Tuka nešto dalji (šesto mjesto), a Mesud Pezer u finalu bacanja kugle (11. mjesto).

No, tu se ne završava lista bh. finalista. U subotu je bio veliki dan, Bosanac Ademir Zurapović, najbolji košarkaški sudija sa Balkana pa i šire, jna Olimpijskim igrama u Tokiju stigao također do finala.

Zurapović je izabran među elitnom da sudi finalni meč muškog Turnir u košarci, između SAD i Francuske (87:82) i vrhunski još jednom odradio zadatak.

Njegovo finale gdje se u dvorani viorila i zastava Bosne i Hercegovine, jednako je velika kao i najbolji rezultati BiH u Tokiju, gdje su zabilježeni najveći uspjesi u povijesti nastupa naše zemlje na Olimpijadama.

Upravo zbog tog finale s bosanskom zastavom još jedan dokaz su da BiH ima najbolje ambasador u svijetu preko sporta.

Admire, hvala ti.... Tvoja bosanska pištaljka koju si sa sobom u Tokio ponio iz Tuzle, naša je medalja na Olimpijskim igrama u Japanu.

Podsjetimo, Olimpijske igre u Tokiju završavaju se danas u 13 sati, a zastavu Bosne i Hercegovine, kako je već ranije javio portal Radiosarajevo.ba, nosit će Amel Tuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije