U nedjelju se zatvaraju Olimpijske igre u Tokiju, otkrivamo ko će nositi zastavu BiH

0
A. S.
U nedjelju se zatvaraju Olimpijske igre u Tokiju, otkrivamo ko će nositi zastavu BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Bh. olimpijski tim

U nedjelju, s početkom u 13 sati po našem vremenu, 32. Olimpijske igre Tokio 2020, će svečano biti zatvorene.

Na Olimpijskom stadionu u Tokiju, zastavu Bosne i Hercegovine će nositi naš najbolji atletičar Amel Tuka, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Bosna i Hercegovina nije osvojila medalju, ali Olimpijski komitet BiH zaslužuje pohvale i u Tokiju su ostvareni najbolji rezultat u povijesti.

Na samom startu Olimpijade, ostvaren je najbolji bh. rezultat u historiji Olimpijade, nakon što je mladi Nedžad Husić osvojio peto mjesto u taekwondu.

Amel Tuka je u finalu na 800 metara bio šesti, a Mesud Pezer u finalu bacanja kugle 11-ti.

Larisa Cerić je ostala bez završnice, dok Mostarka Lana Pudar nije se uspjela plasirati u polufinale u disciplini 100 metara delfin pošto je svoju kvalifikacionu grupu završila na sedmom mjestu. Ista sudbina zadesila je i drugog bh. predstavnika u plivanju Emira Muratovića.

Pred njima je, kao i pred Pezerom, velika budućnost.

Najlošiji rezultat ostvarila je Tatjana Đekanović, bh. predstavnica koja je prva izašla na borilište. U disciplini 10 metara vazdušna puška ostvarila je rezultat 613.2 kruga, što je bilo dovoljno za 47. mjesto od 50 takmičarki.

Ona je i najviše zakazala.

Naredne Olimpijske igre su 2024. godine u Parizu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije