Bh. košarkaši na pripremama: Rad sa selektorom Vujoševićem je velika čast

Fena
Bh. košarkaši na pripremama: Rad sa selektorom Vujoševićem je velika čast
Muška košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine u hrvatskom Svetom martinu na Muri obavlja prvu fazu sedmodnevnih priprema za nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje počinju u augustu.

Rerezentativac Obrad Tomić izajavio da pripreme teku na zabovoljavajućem nivou i da je atmosfera u ekipi odlična.

"Za četiri-pet dana koliko smo ovdje treninzi se baziraju na fizičkoj pripremu, ali smo postavili i neka dva-tri napadačka sistema. Rad s novim selektorom Duškom Vujoševićem je za nas velika čast i dajemo maksimum na svakom treningu. Njegovi treninzi razlikuju se u odnosu na sve ostale. Rad sa takvirm trenerom svima nam puno znači pogotovo mlađim igračima koji su prvi put u reprezentaciji", kazao je Tomić.

Po povratu iz Hrvatske bh. košarkaši će u Sarajevu odigrati dva prijateljska susreta sa selekcijom Bjelorusije, 12. i 13. jula u Sarajevu, zatim će nastupiti na turniru u Skoplju, a pripremni period će završiti s još dvije kontrolne utakmice s Austrijom, također u Sarajevu.

Protivnici košarkaša BiH u pretkvalifikacionoj grupi bit će selekcije Slovačke, Armenije i Švedske protiv koje 3. augusta u gostima igraju prvi susret.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije