KSBiH će od FIBA-e tražiti sankcionisanje Gordića, Polutka i Karahodžića

Fena
KSBiH će od FIBA-e tražiti sankcionisanje Gordića, Polutka i Karahodžića
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine osudio je postupak Nemanje Gordića, Imrana Polutka i Kenana Karahodžića, koji su, kako navode iz Saveza, potpuno neodgovorno, neprihvatljivo i neargumentirano odbili da dođu na pripreme reprezentacije.

"Svoj samovoljni postupak nisu objasnili nikome iz KSBiH, niti su pokazali poštovanje i obavezu da selektoru objasne razloge zašto neće biti na pripremama", saopćeno je iz KSBiH, nakon sjednice Upravnog odbora u Banjoj Luci.

Zbog svega toga, a prije svega zbog poštivanja ukupnih obaveza i izgradnje kulta reprezentacije, KSBiH će se obratiti FIBA-i sa zahtjevom da se ovakvi postupci sankcionišu i da se zaštiti dignitet KSBiH, a u skladu sa članom 90. Regulisanja obaveza igrača i zvaničnika.

Kada je u pitanju nedolazak na pripreme Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića iz Saveza ističu da ne mogu poduzimati nikakve mjere, jer su ovi igrači izvan ingerencije FIBA-e i KSBiH, kao igrači sa statusom u NBA ligi.

"Do njih je da li će se odazvati ili ne ili će dovoljno ubjedljivo i argumetirano pokazati opravdanost svog stava i dokazati nemogućnost učestvovanja u procesu priprema i pretkvalifikacijskih utakmica", navodi se u saopćenju KSBiH.

Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović i Milan Milošević su došli na okupljanje uz prikupljenu zdravstvenu dokumentaciju, te su nakon dodatnih liječničkih pregleda i u dogovoru sa selektorom Vujoševićem oslobođeni obaveza daljnjeg prisustva na pripremama reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije