KSBiH / Direktor reprezentacije Kovačević: Smiješno i neshvatljivo ponašanje Nurkića

28. 06. 2017. u 10:40:00 N. K.

Shares: 3

Siniša Kovačević, direktor košarkaške reprezentacije BiH, je u razgovoru za Radiosarajevo.ba rekao kako ne postoji bilo kakav oblik komunikacije između Jusufa Nurkića i Košarkaškog saveza BiH prethodnih mjeseci.

Naime, centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić neće igrati za bh. tim u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Na svom Facebook profilu Nurić je najavio izostanak "zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni".

Kovačević ističe da je Nurkić nedostupan svima koji su ga zvali iz Saveza u protekla dva mjeseca, te da nije odgovarao na pozive, poruke i emailove.

''Prethodna dva mjeseca, nedostupan je svima koji su ga zvali, počevši od predsjednika Saveza, generalnog sekretara i svih ljudi u Savezu. Ovo što radi Jusuf Nurkić je smiješno i neshvatljivo. Mišljenja sam da namjerno pravi iste probleme aktuelnom Savezu kao i prošlom, što govori o njegovom odnosu prema državnom dresu“, rekao je Kovačević.

Direktor košarkaške reprezentacije BiH je istaknuo da će se svi ostali pozvani reprezentativci odazvati pozivu selektora Duška Vujoševića, a oni koji su javili da su povrijeđeni, također će se pojaviti na okupljanju košarkaške reprezentacije.

Podsjećamo, pripreme našeg nacionalnog tima počinju 2. jula, a već sada je jasno da naša dvojica NBA igrača Jusuf Nurkić i Mirza Teletović neće igrati za BiH u pretkvalifikacijama.

NEMA KOMENTARA